GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Wat doet een hypotheekadviseur? 3 belangrijke taken

Inhoudsopgave:

Veel mensen vragen naar het belang van een hypotheekadviseur en wat deze precies voor je doet? Die vraag is volkomen begrijpelijk. Soms word je geattendeerd op een hypotheekadviseur, maar weet je helemaal niet wat deze voor je doet. De rol van zo’n adviseur en wat hij/zij voor je kan regelen, wordt echter vaak onderschat en is groter dan je misschien denkt. In deze blog vertellen we je: wat doet een hypotheekadviseur en waarom kan deze zo belangrijk zijn? 

Wat doet een hypotheekadviseur? De 3 belangrijkste taken

Een hypotheekadviseur is specialist op het gebied van hypotheken en adviseert klanten die een hypotheek willen afsluiten of aanpassen. Hieronder nemen we de drie belangrijkste taken met je door, zodat jij een beter inzicht krijgt in het werk en toegevoegde waarde van zo’n adviseur.

Wat doet een hypotheekadviseur?

1. Jouw financiële mogelijkheden duidelijk in kaart brengen

Allereerst brengt een hypotheekadviseur jouw financiële situatie duidelijk in kaart. Op die manier bepaal je met hem of haar samen duidelijk de hoogte van de hypotheek, de looptijd en de rente. Wat is momenteel de financiële situatie van de klant, wat zijn de doelen van de klant en welke hypotheek past het beste bij de doelen en situatie van de klant?

2. Vinden en vergelijken van de juiste hypotheekverstrekker

Een andere belangrijke taak van de hypotheekadviseur is het vinden en vergelijken van de juiste hypotheekverstrekkers. Hij of zij selecteert enkele hypotheekverstrekkers en vergelijkt deze met elkaar. Hierbij wordt gekeken naar belangrijke punten als: 

  • Rentetarieven;
  • Voorwaarden;
  • Mogelijkheden;
  • Kosten;
  • Risico’s

3. Begeleiding bij de hypotheekaanvraag

Als de juiste hypotheekverstrekker is gevonden, begeleidt de hypotheekadviseur je verder in het proces. Hij of zij zorgt ervoor dat alle benodigde documenten op tijd worden ingediend, kan advies geven over de fiscale aspecten van een hypotheek en is op de hoogte van de actuele wet- en regelgeving.

GeldXpert als jouw hypotheekadviseur?

Een hypotheekadviseur kan jou dus helpen bij specifieke vraagstukken rondom jouw hypotheken, verzekeringen en andere leningen. Ook GeldXpert heeft al meerdere mensen geholpen met hun vraagstukken en voorzien van 100% onafhankelijk advies. Vind je dit interessant en ben je benieuwd naar onze dienstverlening? Kijk dan op onze website voor een vestiging bij jou in de buurt en laten we samen om tafel gaan. 

GeldXpert

GeldXpert

GeldXpert is een samenwerkingsverband tussen advieswinkels op het gebied van geldzaken. Hypotheken en verzekeringen zijn de voornaamste zaken waarover advies gegeven wordt. In elke GeldXpert vestiging werken goed opgeleide financieel adviseurs met verstand van zaken.

Artikelen die je wellicht ook interessant vindt:

Kom langs bij jouw GeldXpert

Ben je op zoek naar hypotheekadvies, een lening, advies op gebied van verzekeringen of heb je een andere financiële vraag? Bij de adviseurs van GeldXpert ben je aan het juiste adres.

 

Voor meer informatie over jouw GeldXpert, klik je op de vestiging op de kaart hier rechts.

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Geld besparen?

Veel dingen worden momenteel een stuk duurder denk aan gas, elektriciteit, brandstof en boodschappen. Het is altijd goed om te kijken naar bespaarmogelijkheden. Wij delen graag onze 8 beste bespaartips met je. Schrijf je hiernaast in voor onze GeldXpert nieuwsbrief en wij delen ze direct gratis met je.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.