GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Hypotheek oversluiten

In bepaalde situaties kan het oversluiten van je hypotheek interessant zijn. Met oversluiten bedoelen we je huidige hypotheek aflossen en bij een andere hypotheekverstrekker een nieuwe hypothecaire lening aangaan.

 

Waarom zou je jouw hypotheek oversluiten?
Er zijn verschillende situaties waarin je jouw hypotheek zou willen oversluiten.

 

  • je wilt lagere maandlasten en/of rente;
  • je wilt verbouwen;
  • je rentevaste periode loopt af;
  • je hebt een huis met overwaarde;
  • je bent om andere redenen ontevreden over de hypotheek of hypotheekaanbieder.
 
Welke kosten horen bij het oversluiten van je hypotheek?
Als je jouw hypotheek oversluit, los je de ene hypotheek af met een volgende. Hier zijn kosten aan verbonden, zoals:
 
  • boeterente (is fiscaal aftrekbaar), omdat je in totaal minder rente betaald dan was afgesproken;
  • taxatie- en notariskosten, als je naar een andere bank of verzekeraar overstapt.
 
Toch kan het financieel aantrekkelijk zijn om je hypotheek bij een andere hypotheekverstrekker onder te brengen, namelijk als je de kosten hebt terugverdiend en je nog een aantal jaren kan profiteren van lagere maandlasten. Het is in zo’n geval voordelig om jouw hypotheek over te sluiten.
 
Is het voor jou voordelig om jouw hypotheek over te sluiten?
Jouw persoonlijke situatie op dit moment en de situatie op de markt bepaalt of het voordelig is om een hypotheek over te sluiten naar een andere hypotheekverstrekker. Dit is voor iedereen anders. Graag gaan we met je in gesprek om jouw persoonlijke financiële situatie in kaart te brengen en de voor- en nadelen van het oversluiten van een hypotheek te bespreken.
 
Boeterente berekenen
Hoe hoog de boeterente is, is afhankelijk van meerdere factoren zoals de rentestand en het moment van oversluiten: aan het begin of aan het einde van de rentevaste periode. Uiteraard rekenen we precies voor je uit wat jouw terugverdientijd is en hoe lang je gaat profiteren van lagere maandlasten. De boeterente is overigens volledig fiscaal aftrekbaar.
 
Hypotheekadvies GeldXpert
Wil je ook weten wat jouw voordeel is? Maak direct een afspraak! Onze eerste gesprekken zijn altijd gratis en vrijblijvend. Bij het oversluiten van je hypotheek via GeldXpert betaal je een vooraf afgesproken scherpe prijs. Wij zijn volledig transparant in de kosten, geen verrassingen en bijkomende kosten achteraf. Maak direct een afspraak!
 
 
 

Soorten hypotheken

aflossingsvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek

De naam zegt het al, de aflossingsvrije hypotheek los je niet af. Je betaalt alleen rente over het geleende bedrag, oftewel over de hypotheekschuld. Dit doe je elke maand gedurende de looptijd van de hypotheek. 

annuïteitenhypotheek

Annuïteiten hypotheek

Een annuïteit is een periodiek vast bedrag. Met de Annuïteitenhypotheek betaal je dan ook  elke maand een gelijk bedrag.

Lineaire hypotheek

Lineaire hypotheek

Lineair betekent rechtlijnig. Bij een lineaire hypotheek betaal je het geleende hypotheekbedrag in gelijke maandelijkse bedragen terug. Per maand wordt er rente berekend over de schuld die steeds verder afneemt.

Spaarhypotheek

Een spaarhypotheek is er in verschillende varianten., namelijk de standaard spaarhypotheek, de levenshypotheek of de beleggingshypotheek.  Wil je er meer over weten verschillende soorten spaarhypotheek, dan informeren we je graag persoonlijk.  

 
 
 
 
opeethypotheek

Opeethypotheek

De opeethypotheek is bedacht voor mensen die hun pensioen willen aanvullen met de overwaarde van hun huis. Dit gebeurde in de tijd van grote waardestijgingen van woningen.

ondernemershypotheek

Ondernemershypotheek

De naam zegt het al, de ondernemershypotheek is voor ondernemers. Ben je een DGA of Zelfstandige, dan hoor je hier uiteraard ook bij.

Hypotheek oversluiten?

Vestigingen

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.