GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.
Hypotheekspecialist

Aflossingsvrije hypotheek

De naam zegt het al: de aflossingsvrije hypotheek los je niet af. Je betaalt alleen rente over het geleende bedrag, oftewel over de hypotheekschuld. Dit doe je elke maand gedurende de looptijd van de hypotheek. 


Betaal een vast of wisselend rentebedrag per maand

Het rentebedrag dat je elke maand betaalt bij een aflossingsvrije hypotheek, blijft gelijk omdat je tijdens de looptijd niet aflost. De rente wordt dan vastgezet voor een bepaalde periode. Je kunt ook kiezen voor een variabele rente. Dan wisselt het te betalen maandbedrag. Dat kan natuurlijk iets minder zijn, maar ook iets meer. 


Hypotheekschuld blijft gelijk 

De hypotheekschuld blijft gelijk omdat je tijdens de looptijd niet aflost. De schuld moet je uiteindelijk wel terugbetalen. Dit kan met spaargeld, als je dat te zijner tijd hebt. De hypotheekschuld aflossen kan bij een aflossingsvrije hypotheek ook tussentijds, voor het einde van de looptijd. Je kunt ook terugbetalen door jouw huis te verkopen. Als de verkoop van het huis niet genoeg oplevert, dan houd je een restschuld over.


Vraag ons om Advies over de aflossingsvrije hypotheek

Is de aflossingvrije hypotheek voor jou de beste keus? Bekijk ook de andere mogelijkheden en vraag ons om advies. Wij sluiten alleen de beste keus voor jou af. 

Soorten hypotheken

aflossingsvrije hypotheek

Aflossingsvrije hypotheek

De naam zegt het al, de aflossingsvrije hypotheek los je niet af. Je betaalt alleen rente over het geleende bedrag, oftewel over de hypotheekschuld. Dit doe je elke maand gedurende de looptijd van de hypotheek. 

Annuïteiten hypotheek

Een annuïteit is een periodiek vast bedrag. Met de Annuïteitenhypotheek betaal je dan ook  elke maand een gelijk bedrag.

Lineaire hypotheek

Lineaire hypotheek

Lineair betekent rechtlijnig. Bij een lineaire hypotheek betaal je het geleende hypotheekbedrag in gelijke maandelijkse bedragen terug. Per maand wordt er rente berekend over de schuld die steeds verder afneemt.

Spaarhypotheek

Een spaarhypotheek is er in verschillende varianten., namelijk de standaard spaarhypotheek, de levenshypotheek of de beleggingshypotheek.  Wil je er meer over weten verschillende soorten spaarhypotheek, dan informeren we je graag persoonlijk.  

 
 
 
 
opeethypotheek

Opeethypotheek

De opeethypotheek is bedacht voor mensen die hun pensioen willen aanvullen met de overwaarde van hun huis. Dit gebeurde in de tijd van grote waardestijgingen van woningen.

ondernemershypotheek

Ondernemershypotheek

De naam zegt het al, de ondernemershypotheek is voor ondernemers. Ben je een DGA of Zelfstandige, dan hoor je hier uiteraard ook bij.

Hypotheek oversluiten?

Vestigingen

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.