GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.
Lening restschuld

Lening restschuld

Heb je jouw huis moeten verkopen met verlies, dan zit je vaak met een restschuld. Hiervoor kan je een speciale lening afsluiten. De bankterm is restschuldfinanciering of lening restschuld


Huis verkopen met restschuld vereist toestemming
 

Verkoop je een huis waar nog een hypotheek op zit, dan betaal je het hypotheekbedrag dat je nog niet had afgelost, af met de opbrengst van de verkoop. Normaal gesproken tenminste. Kan je het huis alleen verkopen voor een verkoopprijs lager dan de openstaande hypotheekschuld, dan blijf je met een restschuld zitten.

 

Voor zo’n verkoop heb je toestemming nodig van jouw hypotheekverstrekker (de bank of verzekeraar). Want na de verkoop is er geen hypothecaire zekerheid meer voor de overblijvende schuld. Daarmee loopt de bank meer risico om het aan jouw geleende geld niet terug te krijgen.


Speciale lening voor restschuldfinanciering 

Het is natuurlijk al vervelend genoeg dat je jouw huis niet kunt verkopen met winst. Dat je dan ook nog blijft zitten met een restschuld is niet prettig. We helpen je in deze vervelende periode en zoeken met jou naar de beste oplossing.

 

De beste oplossing is vaak een specifieke lening af te sluiten voor de restschuld. Dat heeft te maken met de rentetarieven die verschillend zijn voor allerlei soorten leningen. Deze restschuldfinanciering is niet bij alle banken mogelijk. We zoeken dit even voor je uit. 

Het bovenstaande geldt natuurlijk niet als je een aflossingsvrije hypotheek hebt. Wat er dan gebeurt, leggen we je graag persoonlijk uit.  


Geldlening voor restschuld bij verkoop huis

Wil je hier meer over weten of gelijk geld lenen? 
Neem dan contact met ons op.

 

Geld lenen

Soms heb je als consument geld nodig dat je nu nog niet hebt, maar pas in de toekomst krijgt of verdiend. Als je weet dat je het later terug kunt betalen, kan je geld lenen tegen betaling. Je sluit dan een lening af met rente. Een lening betekent hetzelfde als krediet.

Lening restschuld

Heb je jouw huis moeten verkopen met verlies, dan zit je vaak met een restschuld. Hiervoor kan je een speciale lening afsluiten. De bankterm is restschuldfinanciering.

Spaarrekeningen

Een spaarrekening is simpel te openen bij de bank waar je al een betaalrekening hebt. Maar is dat dan altijd jouw ideale spaarrekening?

Betaalrekeningen

De meeste ouders openen voor hun kinderen een spaarrekening bij de bank waar ze zelf hun bankzaken hebben geregeld. Dit wordt dan later omgezet naar een betaalrekening. De kans is dus groot dat jij als lezer al een betaalrekening hebt. Waarom moeten wij jou dan helpen met betaalrekeningen?

Vestigingen

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.