GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Meer geldzaken

Iedereen heeft te maken met geldzaken. Heb je geen financiële problemen, dan heb je wel financiële uitdagingen.  


Geld lenen en schulden maken
 

Verdien je nu nog niet zoveel maar later zeker meer, dan kan je geld lenen. Je leent bijvoorbeeld geld voor iets wat je graag wilt of misschien wel moet hebben. Leen je geld dan heb  je een schuld. Veel mensen hebben daar een hekel aan. Terecht, want je bent een ander iets schuldig. Dat geeft geen lekker gevoel, niet als je leent van een vriend of familielid, maar ook niet als je leent van een instituut zoals een bank.


Soms is het wel slim om een schuld aan te gaan, want het levert je later hoogstwaarschijnlijk meer op. Dan kan je het zien als een investering. Bijvoorbeeld in een hypotheek. Lees meer over: Geld sparen, beleggen of investeren 

Verdien je (eindelijk) meer dan je nu echt nodig hebt, dan moet je keuzes maken. Hierover nadenken vinden veel mensen best lastig. Er zijn ook veel mogelijkheden en zaken om rekening mee te houden bij jouw beslissingen.  Denk aan: 


  • Investeren in verbeteringen in jouw eigen huis: verdien je die ooit terug bij verkoop?;
  • Geld sparen: welke spaarrente krijg je en kan je in noodgevallen wel snel bij je geld?;
  • Beleggen: leveren de investeringen die anderen doen met jouw geld echt wel wat op?

Bepaalde keuzes hebben ook consequenties voor jouw aangifte inkomstenbelasting, als je die moet doen. Daar is voordeel te behalen, maar er zijn ook beperkingen. 


Niets doen met een betaalrekening wordt automatisch sparen

Niets doen leidt altijd tot sparen. Want je hebt vast al een betaalrekening bij een bank. Hoe meer daar op staat, hoe meer rente je krijgt. Ook al is het een lage rente, dan ben je al aan het sparen. Bereikt het bedrag op jouw betaalrekening een bepaald niveau, dan krijg je van jouw bank waarschijnlijk aanbiedingen. Ze willen graag dat je naast je betaalrekening een speciale spaarrekening opent. Daar kunnen zowel jij als zij meer mee verdienen. We vertellen je hier graag meer over.  


 

Andere geldzaken

Geld lenen

Soms heb je als consument geld nodig dat je nu nog niet hebt, maar pas in de toekomst krijgt of verdiend. Als je weet dat je het later terug kunt betalen, kan je geld lenen tegen betaling. Je sluit dan een lening af met rente. Een lening betekent hetzelfde als krediet.

Lening restschuld

Heb je jouw huis moeten verkopen met verlies, dan zit je vaak met een restschuld. Hiervoor kan je een speciale lening afsluiten. De bankterm is restschuldfinanciering.

Spaarrekeningen

Een spaarrekening is simpel te openen bij de bank waar je al een betaalrekening hebt. Maar is dat dan altijd jouw ideale spaarrekening?

Betaalrekeningen

De meeste ouders openen voor hun kinderen een spaarrekening bij de bank waar ze zelf hun bankzaken hebben geregeld. Dit wordt dan later omgezet naar een betaalrekening. De kans is dus groot dat jij als lezer al een betaalrekening hebt. Waarom moeten wij jou dan helpen met betaalrekeningen?

Kom langs bij úw GeldXpert

Bent u op zoek naar hypotheekadvies, een lening, advies op gebied van verzekeringen of heeft u een andere financiële vraag? Bij de adviseurs van GeldXpert bent u aan het juiste adres.

 

Voor meer informatie over uw GeldXpert klikt u op de vestiging op de kaart hier rechts.

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Vestigingen

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.