GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Kennismaken?

Autoriteit Financiële Markten

De Autoriteit Financiële Markten is er voor iedereen. Zodat er in Nederland niet te veel of te grote financiële problemen ontstaan. Zowel bij bedrijven als bij mensen thuis. 

Voor minder kans op financiële problemen

Niet iedereen weet hoe de financiële markten werken. Ben je niet geïnteresseerd, dan is het ook best complex. De kans bestaat dan dat andere mensen jou in financiële problemen brengen. 

Daarom is de Autoriteit Financiële Markten aangesteld door de overheid. De Minister van Financiën benoemt bijvoorbeeld de bestuursleden. De AFM moet toezicht houden op alle spelers op de financiële markten. Denk aan:

  • banken;
  • verzekeraars;
  • financieel adviseurs;
  • accountants;
  • beleggers;
  • bedrijven met aandelen en/of effecten (op de beurs). 

Allerlei wetten en regels over financiële producten 

Er zijn veel wetten en regels rondom financiële producten. De AFM verstrekt alle informatie hierover aan jou als consument of bedrijf. Eigenlijk geeft de AFM je alles wat je weten moet, vóórdat je met ons of een andere adviseur in gesprek gaat. Denk aan informatie over:

 

  • sparen en beleggen;
  • leningen en hypotheken; 
  • verzekeringen en pensioen.
 

Bij de AFM kan je ook controleren of wij ons aan de regels houden. Hebben wij bijvoorbeeld wel de juiste vergunning? En wat als je misschien ooit een klacht bij ons indient? En we komen er samen niet uit? Natuurlijk gaan wij ervan uit dat dit nooit gebeurt, maar toch, het kan. Ook dan kan je bij de AFM terecht. 

Vergroot je eigen financiële kennis of vraag het ons 

Wil je weten wat de AFM precies doet en hoe zij jou verder kunnen helpen als wij dat niet kunnen? Ze bieden alle informatie online aan. Bekijk bijvoorbeeld hun website www.afm.nl of hun filmpjes op Youtube onder Autoriteit FM. Een andere interessante site voor meer kennis is Wijzeringeldzaken.nl

 

Ook dit is een initiatief van de overheid. Natuurlijk kan je met jouw vragen ook bij ons terecht. We zijn tenslotte onafhankelijk en stellen jouw belang bovenaan. 

Vestigingen

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.