Zakelijke inboedelverzekering

Zakelijke inboedelverzekering

Heb je recent een nieuw pand gekocht, of andere dure goederen voor zakelijke doeleinden aangeschaft? Dan is het wellicht verstandig om een zakelijke inboedelverzekering af te sluiten. Met een zakelijke inboedelverzekering voorkom je hoog oplopende kosten door bijvoorbeeld inbraak, brand of stormschade. In deze blog nemen we de volgende onderwerpen met je door: 

 

  • Wat houdt een zakelijke inboedelverzekering in?
  • Waarom zou ik een zakelijke inboedelverzekering afsluiten? 
  • Wat zijn de verschillen met een normale inboedelverzekering?

Wat houdt een zakelijke inboedelverzekering in?

Wanneer je ondernemer bent, is de kans vrij groot dat je een eigen kantoorpand of loods hebt met verschillende machines, meubels en computers. Om ervoor te zorgen dat deze spullen beschermd en verzekerd zijn tegen bijvoorbeeld storm, brand, inbraak of schade, sluit je een inboedelverzekering af. 

Waarom zou ik zakelijke inboedelverzekering afsluiten?

Vraag jij je af of een zakelijke inboedelverzekering de moeite waard is om af te sluiten? Dan kun je stoppen met twijfelen. Een inboedelverzekering is zeker geen overbodige luxe. Stel er breekt brand uit of er vindt een inbraak plaats, dan kan de schade flink in de papieren lopen. Het is dan beter om het zekere voor het onzekere te nemen en je hiertegen te verzekeren.

Wat zijn de verschillen met een normale inboedelverzekering?

Een zakelijke inboedelverzekering en een particuliere inboedelverzekering zijn in de basis dezelfde verzekeringen. Het grote verschil zit hem in de locatie. Bij een particuliere inboedelverzekering is de inboedel van je woonhuis verzekerd en bij een zakelijke inboedelverzekering is de inboedel van je kantoor of loods verzekerd. 

 

Ook als je zzp’er bent en vanuit huis werkt, is het verstandig om een zakelijke inboedelverzekering af te sluiten, aangezien je het maximale bedrag van de particuliere inboedelverzekering sneller bereikt dan je denkt. Daarnaast is de kans vrij groot is dat je zakelijke producten niet zijn meeverzekerd. 

Hulp nodig bij het afsluiten van een zakelijke inboedelverzekering? 

Heb je hulp nodig bij het afsluiten van een inboedelverzekering? GeldXpert helpt je graag uit de brand! Neem hiervoor contact met ons op via het formulier op onze website.