GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Wat voor hypotheek kan ik krijgen?

Inhoudsopgave:

Of je nou een starter bent óf iemand die al ervaring heeft op de woningmarkt, een vraag die ons vaak wordt gesteld, is: ‘wat voor hypotheek kan ik krijgen?’ Een begrijpelijke, maar ook lastige vraag. De hypotheek die jij kunt krijgen hangt namelijk af van jouw persoonlijke situatie en een aantal andere factoren. Dit is per persoon dus ook verschillend. Wij begeleiden je graag en vertellen je in deze blog hoe er bepaald wordt wat je aan hypotheek kunt krijgen:

 • Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?
 • Hoe wordt mijn hypotheek berekend?
 • Kan ik zelf mijn hypotheek berekenen?

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Laten we beginnen met de vraag die veel mensen bezighoudt: hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Hoeveel hypotheek jij kan krijgen, wordt vaak bepaald aan de hand van een aantal belangrijke vragen en berekeningen. Wij kunnen je helpen bij het beantwoorden van deze vragen en bij het maken van een berekening om tot een zo accuraat mogelijk bedrag te komen.

Hoe wordt mijn hypotheek berekend?

Maar hoe wordt mijn hypotheek precies berekend? Eén van de belangrijkste factoren hierbij is natuurlijk je inkomen. Bij het afsluiten van een hypotheek wordt gekeken naar jouw jaarlijkse bruto-inkomen en eventueel het jaarlijks bruto-inkomen van je partner. Hoe hoger je inkomen, hoe meer je kunt lenen. Een 13e maand en je vakantiegeld worden ook meegenomen in deze berekening. Verder tellen de volgende vormen van inkomen ook mee voor je toetsinkomen:

 • Een vaste sociale uitkering;
 • Onregelmatigheidstoeslag;
 • Provisie;
 • Overwerk;
 • Eindejaarsuitkering;
 • Alimentatie;
 • Inkomen als ZZP’er;
 • VEB-toelage;
 • Eventuele bonus als deze structureel is.

Hoe zit het dan met hypotheekrente?

Bij het berekenen van jouw hypotheek, wordt er ook gekeken naar de hypotheekrente of toetsrente. Deze rente is niet altijd gelijk aan de rente die je betaalt voor je hypotheek. Dit komt door de rentevaste periode.

Bij het berekenen van de hoogte van de hypotheek speelt de rente ook een belangrijke rol. Hoe lager die is des te meer je kunt lenen. Ook de rentevast periode speelt daar in mee. Hoe langer je de rente vast zet hoe hoger de rente zal zijn, maar geeft wel meer zekerheid voor een langere periode. Mocht je een rentetermijn korter dan 10 jaar wensen dan rekenen de geldverstrekkers met een toetsrente van 5%.

Kan ik zelf mijn hypotheek berekenen?

Je hebt een prachtig huis op het oog, maar nu ben je benieuwd of je het kunt financieren door middel van een hypothecaire lening. Met onze tool, kun je gemakkelijk jouw hypotheek berekenen. Je vult de nodige gegevens in en de tool rekent de rest voor je uit. Let wel, dit is een indicatie.

We zullen altijd persoonlijk nogmaals moeten kijken of dit daadwerkelijk jouw maximale hypotheek is. De tool is namelijk gebaseerd op een looptijd van 30 jaar en in geval van doorstromen is dat niet altijd het geval voor de bestaande hypotheken.


Ik wil mijn hypotheek berekenen

GeldXpert kan helpen bij het vinden van de juiste hypotheek

Zelf kun je dus gemakkelijk en snel een indicatie hebben wat jouw maximale hypotheek ongeveer is. Wil je het exact weten voor jouw situatie of heb je toch nog vragen over de hypotheek die je kunt krijgen, of over een andere financiële kwestie? GeldXpert kan helpen en ondersteunen! Benieuwd naar onze dienstverlening en de mogelijkheden? Neem vrijblijvend contact met ons op via het contactformulier op onze website. 

GeldXpert

GeldXpert

GeldXpert is een samenwerkingsverband tussen advieswinkels op het gebied van geldzaken. Hypotheken en verzekeringen zijn de voornaamste zaken waarover advies gegeven wordt. In elke GeldXpert vestiging werken goed opgeleide financieel adviseurs met verstand van zaken.

Artikelen die je wellicht ook interessant vindt:

Kom langs bij jouw GeldXpert

Ben je op zoek naar hypotheekadvies, een lening, advies op gebied van verzekeringen of heb je een andere financiële vraag? Bij de adviseurs van GeldXpert ben je aan het juiste adres.

 

Voor meer informatie over jouw GeldXpert, klik je op de vestiging op de kaart hier rechts.

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Geld besparen?

Veel dingen worden momenteel een stuk duurder denk aan gas, elektriciteit, brandstof en boodschappen. Het is altijd goed om te kijken naar bespaarmogelijkheden. Wij delen graag onze 8 beste bespaartips met je. Schrijf je hiernaast in voor onze GeldXpert nieuwsbrief en wij delen ze direct gratis met je.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.