GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Verzekering stormschade

Inhoudsopgave:

Het is herfst en dat betekent dat de kans op onstuimig weer toeneemt. Breekt het angstzweet jou al uit als je hoort dat het code oranje of zelfs code rood wordt? Dan is het verstandig om te kijken of jouw woning en/of auto goed verzekerd zijn tegen stormschade. Mocht dit namelijk niet het geval zijn, dan kan het schadebedrag flink in de papieren lopen.

Wat valt er precies onder stormschade?

Maar wat valt er nu precies onder stormschade? Zoals de naam al doet aangeven, is dat alle schade die ontstaat door storm denk aan: hevige regenval, harde wind en overstromingen. Dakpannen kunnen wegwaaien, er kunnen lekkages ontstaan en in het ergste geval kan er zelf een boom omwaaien en schade aanrichten aan je woning of omliggende spullen.

Wanneer is er sprake van storm?

Als jij je verzekert tegen stormschade, dan geldt dit uiteraard alleen als de schade is ontstaan door een storm. Maar wanneer is er sprake van een storm? De woonverzekeraar zal dit controleren bij het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut). Zij spreken van een storm als de gemiddelde windsnelheid minstens 1 uur gelijk is aan windkracht 9. Voor de meeste verzekeraars is windkracht 7 echter al genoeg om te spreken van een storm en zal er bij deze windkracht ook schade worden vergoed.

Inboedel- of opstalverzekering?

Er zijn grofweg twee verzekeringen die schade dekken die kan ontstaan tijdens een storm: de inboedelverzekering en de opstalverzekering. De opstalverzekering dekt alle schade aan je woning en dingen die vast staan en de inboedelverzekering dekt schade aan je meubels en de dingen die los staan in je woning.

De overkapping, schutting, muren, zonnepanelen, laadpalen en ramen vallen onder de opstalverzekering. Vloeren, meubels en andere spullen die losstaan in de woning vallen onder de inboedelverzekering. Schade aan je auto kun je dekken met een beperkt casco of volledig casco (allrisk).

Hulp nodig bij het afsluiten van de juiste verzekeringen?

Heb je hulp nodig bij het afsluiten van de juiste verzekeringen of wil je jouw huidige verzekeringen onder de loep nemen om te kijken of er nog verbeterpunten zijn? Dan ben je bij GeldXpert aan het juiste adres! Wij adviseren je graag!

GeldXpert

GeldXpert

GeldXpert is een samenwerkingsverband tussen advieswinkels op het gebied van geldzaken. Hypotheken en verzekeringen zijn de voornaamste zaken waarover advies gegeven wordt. In elke GeldXpert vestiging werken goed opgeleide financieel adviseurs met verstand van zaken.

Artikelen die je wellicht ook interessant vindt:

Kom langs bij jouw GeldXpert

Ben je op zoek naar hypotheekadvies, een lening, advies op gebied van verzekeringen of heb je een andere financiële vraag? Bij de adviseurs van GeldXpert ben je aan het juiste adres.

 

Voor meer informatie over jouw GeldXpert, klik je op de vestiging op de kaart hier rechts.

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Geld besparen?

Veel dingen worden momenteel een stuk duurder denk aan gas, elektriciteit, brandstof en boodschappen. Het is altijd goed om te kijken naar bespaarmogelijkheden. Wij delen graag onze 8 beste bespaartips met je. Schrijf je hiernaast in voor onze GeldXpert nieuwsbrief en wij delen ze direct gratis met je.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.