GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Rentekorting duurzame woning

Inhoudsopgave:

Rentekorting duurzame woning, welk energielabel heb jij?

Heb je jouw woning laatst verduurzaamd, of ben je verhuisd en benieuwd naar je huidige energielabel? Het laten controleren van je energielabel is een goed idee. Niet alleen omdat je dan weet dat je goed bezig bent voor het milieu, maar ook omdat je in aanmerking kunt komen voor de rentekorting op je duurzame woning. 

Heeft jouw woning een geldig geregistreerd energielabel B of hoger? Dan krijg je vaak korting op je hypotheekrente. De rentekorting varieert afhankelijk van de mate van duurzaamheid die de woning heeft. Over het algemeen geldt dat hoe meer duurzame maatregelen er worden getroffen, hoe hoger de rentekorting kan zijn.

Hoe duurzaam is jouw woning?

Wil jij in aanmerking komen voor de rentekorting duurzame woning? Dan dien je te kijken naar je huidige energielabel. Is jouw energielabel B of hoger? Dan kom je in aanmerking voor de rentekorting. Is die lager? Dan zul je maatregelen moeten treffen die je woning duurzamer maken. 

Aan welke maatregelen moet ik dan denken?

Er zijn verschillende manieren waarop een woning duurzamer kan worden gemaakt. Dit kan gedaan worden door het toepassen van energiebesparende maatregelen, zoals isolatie, zonnepanelen, warmtepompen en energiezuinige apparaten.

Welke banken geven deze duurzaamheidskorting?

Er zijn gelukkig steeds meer banken die een duurzamer Nederland nastreven en waarbij het mogelijk is gebruik te maken van de duurzaamheidskorting. Hieronder hebben we een aantal bekende banken opgesomd waarbij dit momenteel mogelijk is: 

  • ASR;
  • ABN AMRO;
  • Rabobank;
  • ING (vanaf label A);
  • Woonnu.

Wil je een duidelijk overzicht van alle banken die duurzaamheidskorting aanbieden en wat de exacte eisen per bank zijn? Dan gaan we graag met je in gesprek. 

In gesprek met GeldXpert over rentekorting duurzame woning? Deze lente 50% korting! 

In gesprek met GeldXpert over de mogelijkheden tot verduurzaming van jouw woning en het achterhalen van je huidige energielabel? Alleen deze lente bieden wij 50% korting op onze adviesgesprekken met betrekking tot de duurzaamheidskorting. Wil je meer informatie, of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website.

GeldXpert

GeldXpert

GeldXpert is een samenwerkingsverband tussen advieswinkels op het gebied van geldzaken. Hypotheken en verzekeringen zijn de voornaamste zaken waarover advies gegeven wordt. In elke GeldXpert vestiging werken goed opgeleide financieel adviseurs met verstand van zaken.

Artikelen die je wellicht ook interessant vindt:

Kom langs bij jouw GeldXpert

Ben je op zoek naar hypotheekadvies, een lening, advies op gebied van verzekeringen of heb je een andere financiële vraag? Bij de adviseurs van GeldXpert ben je aan het juiste adres.

 

Voor meer informatie over jouw GeldXpert, klik je op de vestiging op de kaart hier rechts.

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Geld besparen?

Veel dingen worden momenteel een stuk duurder denk aan gas, elektriciteit, brandstof en boodschappen. Het is altijd goed om te kijken naar bespaarmogelijkheden. Wij delen graag onze 8 beste bespaartips met je. Schrijf je hiernaast in voor onze GeldXpert nieuwsbrief en wij delen ze direct gratis met je.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.