GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Overwaarde huis gebruiken; 6 slimme opties

Inhoudsopgave:

Is de verkoopwaarde van jouw woning hoger dan je huidige hypotheek? Dan heb je overwaarde op je woning. De overwaarde op je huis kun je gebruiken. Hoe je deze overwaarde opneemt, bepaal je zelf en kan op verschillende manieren. Hoe je dit doet, wat de voorwaarden zijn en wanneer je dit kunt doen lees je in dit artikel

Wanneer spreken we van overwaarde op een woning? 

Wanneer spreken we nu precies van overwaarde op een woning en hoe kom je erachter? Zit er een positief verschil tussen de waarde van je woning en de hypotheek? Dan spreken we van overwaarde. De waarde van je woning ligt dan hoger dan je hypotheek. 

Er kunnen meerdere factoren zijn die de overwaarde op je woning veroorzaken. Denk bijvoorbeeld aan een verbouwing. Heb je een uitbouw gerealiseerd of een extra slaapkamer? Dan heeft dit een positief effect op de waarde van je woning. Wil je uitrekenen of je overwaarde op je woning hebt? Die kun je hieronder met onze calculator gemakkelijk uitrekenen: 

Overwaarde Calculator

Vul hele getallen in zonder ‘.’ of ‘,’Waar kun je de overwaarde op je huis voor gebruiken? 

Waar kun je die overwaarde op je huis dan precies voor gebruiken? Het kopen van een nieuwe woning of het verbouwen/verduurzamen van de huidige woning zijn twee veelvoorkomende opties. Hieronder zullen we de meest voorkomende met je doorlopen: 

  • Het kopen van een nieuwe woning;
  • Het verbouwen van de huidige woning;
  • Het verduurzamen van de huidige woning;
  • Schenken of lenen;
  • Financiële buffer of grote aankoop;
  • Een Opeethypotheek afsluiten. 

Voor consumptief gebruik hanteren verstrekkers echter wel verschillende voorwaarden. Bij de een is de wel mogelijk, terwijl het bij de ander enkel gebruikt kan worden voor woning aankoop of verbetering. Ook banken worden steeds terughoudender als het gaat om overwaarde gebruiken voor leuke dingen.  

Overwaarde huis gebruiken

Wil je de overwaarde op je huis gebruiken voor een van de bovenstaande opties of een andere die in jouw situatie beter uitkomt? Dan is het natuurlijk eerst zaak om te berekenen of je overwaarde hebt. Is dit het geval? Dan is het verstandig om met een hypotheekadviseur om tafel te gaan. Hij of zij kan jou precies vertellen waar je op moet letten, hoe je het beste jouw overwaarde kunt verzilveren en welke hypotheekverstrekker je hiervoor nodig hebt. 

Onafhankelijk advies nodig? Wij helpen je graag verder!   

In gesprek met GeldXpert over de mogelijkheden met betrekking tot jouw overwaarde? Dat kan! Kom je er zelf niet helemaal uit? Dan helpen wij je graag! Bij GeldXpert voorzien we je van 100% onafhankelijk advies wat jou weer verder helpt! Benieuwd naar de mogelijkheden, of heb je vragen? Je kunt contact met een vestiging bij jou in de buurt. 

Picture of GeldXpert

GeldXpert

GeldXpert is een samenwerkingsverband tussen advieswinkels op het gebied van geldzaken. Hypotheken en verzekeringen zijn de voornaamste zaken waarover advies gegeven wordt. In elke GeldXpert vestiging werken goed opgeleide financieel adviseurs met verstand van zaken.

Artikelen die je wellicht ook interessant vindt:

Kom langs bij jouw GeldXpert

Ben je op zoek naar hypotheekadvies, een lening, advies op gebied van verzekeringen of heb je een andere financiële vraag? Bij de adviseurs van GeldXpert ben je aan het juiste adres.

 

Voor meer informatie over jouw GeldXpert, klik je op de vestiging op de kaart hier rechts.

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Geld besparen?

Veel dingen worden momenteel een stuk duurder denk aan gas, elektriciteit, brandstof en boodschappen. Het is altijd goed om te kijken naar bespaarmogelijkheden. Wij delen graag onze 8 beste bespaartips met je. Schrijf je hiernaast in voor onze GeldXpert nieuwsbrief en wij delen ze direct gratis met je.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.