GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Nationale Hypotheek Garantie

Inhoudsopgave:

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie. Het wordt vaak genoemd, “sluit een hypotheek met NHG”. Maar niet iedereen weet wat dit precies inhoudt.

Minder zorgen over jullie financiële toekomst met een nationale hypotheek garantie?

Je kan een hypotheek afsluiten met of zonder deze Nationale Hypotheek Garantie. Weet je veel af van je eigen financiële situatie nu en in de toekomst? Heb je daar helemaal geen zorgen over? Dan is de NHG voor jou wellicht niet nodig. Is het niet zeker hoe jouw of jullie financiële toekomst eruit ziet, lees dan verder.  Dit geldt eigenlijk voor de meeste  mensen.

Hypotheek kunnen blijven betalen, ook in mindere tijden

Met de NHG heb je de garantie dat je de hypotheek ook in mindere tijden kan blijven betalen. Stel je wordt werkeloos of langdurig ziek. Of je gaat scheiden. Als jouw maandelijkse inkomsten teruglopen is het soms lastig om de hypotheek te betalen. Als het aan jou ligt, is die situatie natuurlijk maar tijdelijk.

Dankzij de NHG kan je die tijd overbruggen en hoef je dan niet direct je huis te verkopen. Dat is een prettig idee.  En moet je het huis toch verkopen, dan kan de NHG helpen bij een eventuele restschuld.

Niet te veel lenen, nooit een te hoge hypotheek afsluiten

Veel mensen zien hun eigen financiële toekomst te rooskleurig in. Sluiten ze een hypotheek af met NHG, dan bouwen ze een extra zekerheid in. Het is dan zeker dat je nooit te veel leent. Je hebt dan een verantwoorde en betaalbare hypotheek.

Extra voorwaarden voor  verantwoorde en betaalbare hypotheek 

Natuurlijk helpen de erkende hypotheekadviseurs van GeldXpert jou ook bij het kiezen van een verantwoorde en betaalbare hypotheek, ook zonder NHG. De Nationale Hypotheek Garantie hanteert echter de strengste voorwaarden. Zoals:

  • de kostengrens: je mag nooit meer lenen dan een bepaald bedrag (jaarlijks bepaald).
  • toetsinkomen: verschillende zaken samen bepalen dit inkomen voor de NHG
  • bouwkundig rapport: de staat van het huis wat gekocht wordt met de hypotheek.
  • afsluiten via een erkend hypotheekadviseur.

Beter persoonlijk advies 

Natuurlijk zijn er nog een aantal zaken van belang voor een goed advies. Wellicht is een hogere hypotheek zonder NHG, maar met Woonlastenverzekering een optie. We informeren je hierover verder graag persoonlijk. Dat blijkt altijd beter. Wil je voor jouw gesprek met ons meer lezen hierover? Ga dan naar www.nhg

GeldXpert

GeldXpert

GeldXpert is een samenwerkingsverband tussen advieswinkels op het gebied van geldzaken. Hypotheken en verzekeringen zijn de voornaamste zaken waarover advies gegeven wordt. In elke GeldXpert vestiging werken goed opgeleide financieel adviseurs met verstand van zaken.

Artikelen die je wellicht ook interessant vindt:

Kom langs bij jouw GeldXpert

Ben je op zoek naar hypotheekadvies, een lening, advies op gebied van verzekeringen of heb je een andere financiële vraag? Bij de adviseurs van GeldXpert ben je aan het juiste adres.

 

Voor meer informatie over jouw GeldXpert, klik je op de vestiging op de kaart hier rechts.

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Geld besparen?

Veel dingen worden momenteel een stuk duurder denk aan gas, elektriciteit, brandstof en boodschappen. Het is altijd goed om te kijken naar bespaarmogelijkheden. Wij delen graag onze 8 beste bespaartips met je. Schrijf je hiernaast in voor onze GeldXpert nieuwsbrief en wij delen ze direct gratis met je.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.