GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Nationale hypotheek garantie grens 2023

Inhoudsopgave:

Nationale hypotheek garantie grens gaat flink omhoog

Komend jaar gaat de grens voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) flink omhoog. De grens ligt vanaf volgend jaar op € 405.000. Dit jaar ligt de grens nog op € 355.000; een stijging van € 50.000 dus. Wat gaat dit in de praktijk betekenen?

 Wat houdt de NHG precies in?

De Nationale Hypotheek Garantie (NHG) zorgt voor extra zekerheid bij het afsluiten van een hypotheek of bij het verbouwen van een woning. Als je jouw hypotheekschuld niet meer kunt betalen door onvoorziene omstandigheden (denk aan het verliezen van een baan of een scheiding), dan neemt de NHG de restschuld van je over. De NHG zorgt ervoor dat kopers een lagere rente kunnen krijgen, maar biedt ook een vangnet voor het geval de huizenprijzen dalen.

Waarom deze verhoging?

Maar waarom wordt deze verhoging doorgevoerd? Enig tijd wordt de NHG grens al jaarlijks verhoogd, maar niet fors genoeg, aldus Vereniging Eigen Huis. De kritiek heeft ervoor gezorgd dat de grens van 2023 op € 405.000 ligt. Dit bedrag ligt een stuk dichterbij de huidige gemiddelde koopsom van woningen in ons land. Door de NHG grens in één keer te verhogen naar deze koopsom, zouden starters meer kans maken op de woningmarkt.

GeldXpert helpt je graag!

Zit je met vragen over de nieuwe NHG grens of over de regeling in het algemeen? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag met al je vragen en voorzien je van 100% onafhankelijk advies. Je kunt contact met ons opnemen via het formulier op onze website.  

GeldXpert

GeldXpert

GeldXpert is een samenwerkingsverband tussen advieswinkels op het gebied van geldzaken. Hypotheken en verzekeringen zijn de voornaamste zaken waarover advies gegeven wordt. In elke GeldXpert vestiging werken goed opgeleide financieel adviseurs met verstand van zaken.

Artikelen die je wellicht ook interessant vindt:

Kom langs bij jouw GeldXpert

Ben je op zoek naar hypotheekadvies, een lening, advies op gebied van verzekeringen of heb je een andere financiële vraag? Bij de adviseurs van GeldXpert ben je aan het juiste adres.

 

Voor meer informatie over jouw GeldXpert, klik je op de vestiging op de kaart hier rechts.

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Geld besparen?

Veel dingen worden momenteel een stuk duurder denk aan gas, elektriciteit, brandstof en boodschappen. Het is altijd goed om te kijken naar bespaarmogelijkheden. Wij delen graag onze 8 beste bespaartips met je. Schrijf je hiernaast in voor onze GeldXpert nieuwsbrief en wij delen ze direct gratis met je.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.