GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Kan ik deze woning kopen?

Inhoudsopgave:

Je hebt een woning op het oog, maar vraagt je af: “Kan ik deze woning kopen?”. In je hoofd ben je misschien al constant bezig met het toekomstige interieur, maar je moet de woning natuurlijk wel kunnen bekostigen. Hoe kom je daar achter? In deze blog geven wij je een stappenplan en vertellen we je met welke zaken je rekening moet houden 

Wat is jouw maximale hypotheek?

De meeste mensen moeten een hypothecaire lening afsluiten als ze een woning willen kopen. Het is allereerst dus belangrijk dat je weet wat jouw maximale hypotheek is. Wat kun je maximaal lenen? Als je weet wat jouw maximale hypotheek is, dan kun je andere factoren gaan afwegen. Je maximale hypotheek hangt af van je inkomen, arbeidsverleden en betaalverplichtingen zoals een studieschuld of leaseauto etc. 

Ik heb een BKR-registratie, heeft dit invloed op mijn maximale hypotheek?

Heb jij een BKR-registratie? Dan heeft dit meestal geen invloed op de aanvraag van een hypotheek, wel heeft een positieve registratie invloed op het maximale bedrag dat je kunt lenen? Het kan, afhankelijk van de hoogte van de schuld, dat je een minder hoge hypotheek kunt krijgen. Je hebt immers minder geld te besteden door deze schuld. 

En hoe zit het dan met een studieschuld?

Met een studieschuld zul je geen problemen ondervinden bij de aanvraag van een hypotheek, maar ook een studieschuld heeft invloed op je maximale hypotheek. Een studieschuld is, zoals de naam al doet aangeven, een schuld en die moet je terugbetalen. Hierdoor heb je maandelijks dus minder te besteden dan iemand zonder studieschuld. Laat je echter niet bang maken door deze beperking, er is namelijk vaak van alles mogelijk om tot een goede deal te komen. 

GeldXpert

GeldXpert

GeldXpert is een samenwerkingsverband tussen advieswinkels op het gebied van geldzaken. Hypotheken en verzekeringen zijn de voornaamste zaken waarover advies gegeven wordt. In elke GeldXpert vestiging werken goed opgeleide financieel adviseurs met verstand van zaken.

Artikelen die je wellicht ook interessant vindt:

Kom langs bij jouw GeldXpert

Ben je op zoek naar hypotheekadvies, een lening, advies op gebied van verzekeringen of heb je een andere financiële vraag? Bij de adviseurs van GeldXpert ben je aan het juiste adres.

 

Voor meer informatie over jouw GeldXpert, klik je op de vestiging op de kaart hier rechts.

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Geld besparen?

Veel dingen worden momenteel een stuk duurder denk aan gas, elektriciteit, brandstof en boodschappen. Het is altijd goed om te kijken naar bespaarmogelijkheden. Wij delen graag onze 8 beste bespaartips met je. Schrijf je hiernaast in voor onze GeldXpert nieuwsbrief en wij delen ze direct gratis met je.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.