GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Jubelton vervalt per 1 januari 2024! Familiehypotheek als alternatief?

Inhoudsopgave:

Een woning kopen als starter? Dat kan tegenwoordig best lastig zijn. Zeker als je er helemaal alleen voor staat. Met de Jubelton werd het voor veel starters toch mogelijk in aanmerking te komen voor een woning, maar deze regeling vervalt volgend jaar! Is de familiehypotheek een goed alternatief? 

Belastingvrij schenken mag straks niet meer, lenen onder bepaalde voorwaarden wel. Met de familiehypotheek kunnen ouders of andere familieleden jou als starter helpen door een lening aan te bieden onder bepaalde voorwaarden. 

Wat houdt de familiehypotheek precies in?

Een familiehypotheek is een financiële overeenkomst waarbij een familielid een ander familielid bijstaat in de financiering van een huis. Simpelweg kan een ouder zijn of haar kind ondersteunen bij de aankoop van een woning. Deze hypotheek kan aanvullend zijn op een standaard hypothecaire lening, wanneer er behoefte is aan extra financiële middelen voor de aankoop.

Jubelton vervalt, lenen blijft mogelijk

Een schenking door gebruik te maken van de Jubelton vervalt dus, maar lenen blijft via de familiehypotheek nog steeds mogelijk. In bepaalde situaties kan dit een ideale regeling zijn die het mogelijk maakt om via het thuisfront of andere familieleden financiële ondersteuning te ontvangen. 

Onafhankelijk advies nodig? Wij helpen je graag verder!   

Wil je met ons in gesprek over jouw mogelijkheden en voordelen? Wij brengen jouw specifieke situatie duidelijk in kaart zodat jij precies weet waar je aan toe bent. Benieuwd naar de mogelijkheden, of heb je vragen? Je kunt contact met een vestiging bij jou in de buurt

GeldXpert

GeldXpert

GeldXpert is een samenwerkingsverband tussen advieswinkels op het gebied van geldzaken. Hypotheken en verzekeringen zijn de voornaamste zaken waarover advies gegeven wordt. In elke GeldXpert vestiging werken goed opgeleide financieel adviseurs met verstand van zaken.

Artikelen die je wellicht ook interessant vindt:

Kom langs bij jouw GeldXpert

Ben je op zoek naar hypotheekadvies, een lening, advies op gebied van verzekeringen of heb je een andere financiële vraag? Bij de adviseurs van GeldXpert ben je aan het juiste adres.

 

Voor meer informatie over jouw GeldXpert, klik je op de vestiging op de kaart hier rechts.

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Geld besparen?

Veel dingen worden momenteel een stuk duurder denk aan gas, elektriciteit, brandstof en boodschappen. Het is altijd goed om te kijken naar bespaarmogelijkheden. Wij delen graag onze 8 beste bespaartips met je. Schrijf je hiernaast in voor onze GeldXpert nieuwsbrief en wij delen ze direct gratis met je.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.