Jubelton regeling. wat gaat er veranderen?

De jubelton regeling: wat is het precies en wat gaat er de komende jaren veranderen? De jubelton is een regeling die het mogelijk maakt om belastingvrij geld te schenken aan bijvoorbeeld je kinderen voor de aankoop van een woning of een schuldaflossing. De komende jaren gaan er echter wat dingen veranderen aan deze regeling die we graag met je bespreken in dit artikel.

Wat houdt de jubelton regeling precies in?

De jubelton regeling is een belastingvrije schenking van €106.671 die je kunt schenken aan bijvoorbeeld je kinderen of andere familieleden. Op de regeling zijn wel een aantal voorwaarden van kracht. Zo moet degene die het geld ontvangt tussen de 18 en 40 jaar oud zijn en mag het geld uitsluitend gebruikt worden voor de aankoop of aflossing van je eigen woning, een verbouwing of schuldaflossing.

 

Hoe ziet de toekomst van de schenking eruit?

Wil je nog gebruik maken van deze belastingvrije schenking? Dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee dient te houden, aangezien er de komende jaren veel gaat veranderen. De jubelton wordt namelijk volledig afgeschaft.

Dit jaar (2022), kun je nog gebruik maken van de volledige schenking, maar vanaf volgend jaar (2023) gaat dit veranderen. Allereerst zal het te schenken bedrag volgend jaar worden afgeschaald naar €27.000 waarnaar het schenkbedrag in 2024 volledig verdwijnt. Je mag dan geen gebruik meer maken van de jubelton.

 

Zijn er nog mogelijkheden?

 

We horen je denken: “Zijn er nog mogelijkheden om de komende jaren toch nog gebruik te maken van de schenkvrijstelling?”. Nou, dat kan zeker. De schenking mag je namelijk nog uitsmeren over 2023. Dat betekent dat als je dit jaar een klein bedrag schenkt laten we zeggen €500, je in 2023 nog gebruik kunt maken van de maximale schenking.

 

GeldXpert helpt je graag bij het uitvoeren van de juiste stappen!

Wil je meer informatie over de jubelton of over de mogelijkheden voor volgend jaar? Neem dan contact op met een GeldXpert bij jou in de buurt. Wij adviseren en helpen je graag!