Is een aansprakelijkheidsverzekering verplicht?

Een ongeluk zit in een klein hoekje en voor je het weet raak jij erbij betrokken. De financiële schade die kan ontstaan tijdens zo’n ongeluk kan rauw op je dak vallen. Om je hiertegen te verzekeren in de aansprakelijkheids­verzekering in het leven geroepen. Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen schade die je aanricht bij iemand anders. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voertuigen of elektronica. 

Is een aansprakelijkheids­verzekering verplicht?

Om maar direct met de deur in huis te vallen: nee, een aansprakelijkheids­verzekering is niet verplicht. Is een aansprakelijkheids­verzekering handig? Dat zeker! Schade die jij toebrengt aan anderen kan soms flink in de papieren lopen. Het is dan fijn als je hiertegen verzekerd bent. 

Voor een groot deel onwetendheid

Een aansprakelijkheids­verzekering hoeft niet duur te zijn en kost vaak maar een paar euro per maand. Toch zijn er honderdduizenden Nederlanders die financiële problemen riskeren, doordat ze geen aansprakelijkheids­verzekering hebben afgesloten. Het gebeurt nog té vaak dat mensen financieel in de problemen komen daardoor de schade te hoog is en ze niet zijn verzekerd. Volgens het marktonderzoeksbureau Ipsos zijn er anno 2022 zelfs 640.000 huishoudens zonder aansprakelijkheidsverzekering.

Een aansprakelijkheids­verzekering? Ja graag! 

Is een  aansprakelijkheids­verzekering dus verplicht? Nee. Is een  aansprakelijkheids­verzekering handig en verstandig? Dat zeker! GeldXpert helpt ja daarom graag bij het afsluiten en vergelijken van verschillende aansprakelijkheids­verzekeringen. Neem hiervoor contact met ons op via het formulier op onze website.