GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Is een aansprakelijkheids­verzekering verplicht?

Inhoudsopgave:

Een ongeluk zit in een klein hoekje en voor je het weet raak jij erbij betrokken. De financiële schade die kan ontstaan tijdens zo’n ongeluk kan rauw op je dak vallen. Om je hiertegen te verzekeren in de aansprakelijkheids­verzekering in het leven geroepen. Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt je tegen schade die je aanricht bij iemand anders. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voertuigen of elektronica.

Is een aansprakelijkheids­verzekering verplicht?

Om maar direct met de deur in huis te vallen: nee, een aansprakelijkheids­verzekering is niet verplicht. Is een aansprakelijkheids­verzekering handig? Dat zeker! Schade die jij toebrengt aan anderen kan soms flink in de papieren lopen. Het is dan fijn als je hiertegen verzekerd bent.

Voor een groot deel onwetendheid

Een aansprakelijkheids­verzekering hoeft niet duur te zijn en kost vaak maar een paar euro per maand. Toch zijn er honderdduizenden Nederlanders die financiële problemen riskeren, doordat ze geen aansprakelijkheids­verzekering hebben afgesloten. Het gebeurt nog té vaak dat mensen financieel in de problemen komen daardoor de schade te hoog is en ze niet zijn verzekerd. Volgens het marktonderzoeksbureau Ipsos zijn er anno 2022 zelfs 640.000 huishoudens zonder aansprakelijkheidsverzekering.

Een aansprakelijkheids­verzekering? Ja graag!

Is een  aansprakelijkheids­verzekering dus verplicht? Nee. Is een  aansprakelijkheids­verzekering handig en verstandig? Dat zeker! GeldXpert helpt ja daarom graag bij het afsluiten en vergelijken van verschillende aansprakelijkheids­verzekeringen. Neem hiervoor contact met ons op via het formulier op onze website. 

GeldXpert

GeldXpert

GeldXpert is een samenwerkingsverband tussen advieswinkels op het gebied van geldzaken. Hypotheken en verzekeringen zijn de voornaamste zaken waarover advies gegeven wordt. In elke GeldXpert vestiging werken goed opgeleide financieel adviseurs met verstand van zaken.

Artikelen die je wellicht ook interessant vindt:

Kom langs bij jouw GeldXpert

Ben je op zoek naar hypotheekadvies, een lening, advies op gebied van verzekeringen of heb je een andere financiële vraag? Bij de adviseurs van GeldXpert ben je aan het juiste adres.

 

Voor meer informatie over jouw GeldXpert, klik je op de vestiging op de kaart hier rechts.

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Geld besparen?

Veel dingen worden momenteel een stuk duurder denk aan gas, elektriciteit, brandstof en boodschappen. Het is altijd goed om te kijken naar bespaarmogelijkheden. Wij delen graag onze 8 beste bespaartips met je. Schrijf je hiernaast in voor onze GeldXpert nieuwsbrief en wij delen ze direct gratis met je.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.