GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Hypotheekrente meenemen, wat zijn de mogelijkheden? 

Inhoudsopgave:

Overweeg je een verhuizing, of zijn de verhuisplannen al in volle gang? Dan zijn er best wel wat zaken waar je rekening mee dient te houden. Eén daarvan is de hypotheekrente op je huidige koopwoning. Als je gaat verhuizen naar een nieuwe koopwoning kun je er meestal voor kiezen deze hypotheekrente mee te nemen. Je hypotheekrente meenemen wordt door geldverstrekkers ook wel de ‘verhuisregeling’ genoemd. 

Je hypotheekrente meenemen, waarom het interessant kan zijn

Geldverstrekkers bieden je dus de mogelijkheid je hypotheekrente mee te nemen, maar wanneer is dit een interessante zet? Het meenemen van je huidige hypotheekrente is gunstig als deze lager is dan de huidige marktrente op je nieuwe koopwoning. Je kunt de rente meenemen voor de lopende rentevastperiode. 

Houd rekening met de verschillende voorwaarden

Waar je echter wel rekening mee dient te houden, zijn de verschillende voorwaarden. Elke geldverstrekker heeft zijn eigen unieke voorwaarden. Je kunt er dus niet blind vanuit gaan dat er één voorwaarde is. Doe goed onderzoek naar de voorwaarden die jouw geldverstrekker heeft opgesteld. Doe dit ruim voor de verkoop van je woning. 

Je hypotheekrente meenemen wordt gezien als een nieuwe hypotheekaanvraag 

Het meenemen van je oude hypotheek wordt door geldverstrekkers gezien als een nieuwe hypotheekaanvraag. Je kunt je oude hypotheek dan ook niet altijd meenemen. Factoren als je huidige inkomen en de marktwaarde van je nieuwe woning spelen een rol bij de aanvraag en of je in aanmerking komt voor de nieuwe hypotheekaanvraag. 

Is de regeling ook interessant voor jou? Wij bespreken het graag met je! 

Wil je meer weten over het meenemen van je hypotheekrente? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag met al je vragen en voorzien je van 100% onafhankelijk advies. Je kunt contact met ons opnemen via het formulier op onze website. 

GeldXpert

GeldXpert

GeldXpert is een samenwerkingsverband tussen advieswinkels op het gebied van geldzaken. Hypotheken en verzekeringen zijn de voornaamste zaken waarover advies gegeven wordt. In elke GeldXpert vestiging werken goed opgeleide financieel adviseurs met verstand van zaken.

Artikelen die je wellicht ook interessant vindt:

Kom langs bij jouw GeldXpert

Ben je op zoek naar hypotheekadvies, een lening, advies op gebied van verzekeringen of heb je een andere financiële vraag? Bij de adviseurs van GeldXpert ben je aan het juiste adres.

 

Voor meer informatie over jouw GeldXpert, klik je op de vestiging op de kaart hier rechts.

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Geld besparen?

Veel dingen worden momenteel een stuk duurder denk aan gas, elektriciteit, brandstof en boodschappen. Het is altijd goed om te kijken naar bespaarmogelijkheden. Wij delen graag onze 8 beste bespaartips met je. Schrijf je hiernaast in voor onze GeldXpert nieuwsbrief en wij delen ze direct gratis met je.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.