GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Hypotheeklasten verlagen

Inhoudsopgave:

Hypotheeklasten verlagen, ruim een kwart woningeigenaren laat kansen liggen

Hypotheeklasten verlagen? Uit recent onderzoek onder 1200 consumenten blijkt dat dit bij 28% van de woningeigenaren mogelijk is aan de hand van een nieuwe waardebepaling. De cijfers liegen er niet om en naar schatting laat deze groep Nederlanders zo’n 220 miljoen euro per jaar liggen. Wil je weten of jij bij deze groep hoort en waar de kansen liggen? We vertellen het hieronder aan je.

Taxaties zijn vaak niet actueel

Het is niemand ontgaan dat de huizenprijzen de afgelopen jaren flink zijn gestegen. Op jaarbasis was dit soms zelfs meer dan 10%. Het kan zijn dat jouw woning ook in prijs is gestegen, maar dat dit nog niet is vastgelegd bij de bank. Taxaties zijn vaak namelijk niet actueel en lopen wat achter, waardoor jij mogelijk teveel betaalt. Het is dus zeker verstandig om een nieuwe waardebepaling uit te laten voeren om de huidige waarde van je woning opnieuw vast te leggen. Dit kan je heel wat voordelen opleveren.

Je zult zelf actie moeten ondernemen

De renteopslag wordt door banken vaak automatisch aangepast als je in een lagere risicoklasse valt, maar dit is niet het geval als je woning in waarde stijgt. Hier zul je zelf voor in actie moeten komen en een nieuwe waardepaling moeten aanvragen. Met het taxatierapport dat hieruit rolt, kun je vervolgens naar de bank om daar jouw risicoklasse en renteopslag aan te passen. 

Hulp nodig bij je hypotheeklasten verlagen? Wij helpen je graag! 

Zit je met vragen over het verlagen van jouw hypotheeklasten en of je tot de groep behoort bij wie dit mogelijk is? Voel je vrij om contact met ons op te nemen. Wij helpen je graag met al je vragen en voorzien je van 100% onafhankelijk advies. Je kunt contact met ons opnemen via het formulier op onze website. 

GeldXpert

GeldXpert

GeldXpert is een samenwerkingsverband tussen advieswinkels op het gebied van geldzaken. Hypotheken en verzekeringen zijn de voornaamste zaken waarover advies gegeven wordt. In elke GeldXpert vestiging werken goed opgeleide financieel adviseurs met verstand van zaken.

Artikelen die je wellicht ook interessant vindt:

Kom langs bij jouw GeldXpert

Ben je op zoek naar hypotheekadvies, een lening, advies op gebied van verzekeringen of heb je een andere financiële vraag? Bij de adviseurs van GeldXpert ben je aan het juiste adres.

 

Voor meer informatie over jouw GeldXpert, klik je op de vestiging op de kaart hier rechts.

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Geld besparen?

Veel dingen worden momenteel een stuk duurder denk aan gas, elektriciteit, brandstof en boodschappen. Het is altijd goed om te kijken naar bespaarmogelijkheden. Wij delen graag onze 8 beste bespaartips met je. Schrijf je hiernaast in voor onze GeldXpert nieuwsbrief en wij delen ze direct gratis met je.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.