GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Besparen op vaste lasten

Inhoudsopgave:

Besparen op vaste lasten? Dat kan! 

Er is al enkele jaren een trend gaanden, waarin alles duurder lijkt te worden. De laatste tijd gaat het wel ontzettend hard. Logisch dat steeds meer mensen kijken naar manieren om te besparen op vaste lasten. Bij GeldXpert zijn we niet de moeilijkste en helpen we je graag bij het in kaart brengen van besparingsmogelijkheden. In dit artikel nemen we je mee door de volgende onderwerpen: 

 • Waarom besparen op vaste lasten? 
 • Op welke vaste lasten kun je dan besparen?
 • Besparen op verzekeringen;
 • Besparen op jouw hypotheek;
 • Energie en duurzaamheid.

Waarom besparen op vaste lasten?

Besparen is natuurlijk altijd een goed idee, maar momenteel (mei 2022) is het meer dan verstandig. We zien de laatste tijd dat producten steeds duurder worden en steeds meer mensen op zoek zijn naar mogelijkheden om te besparen. Vaak kijkt men dan eerst naar hun vaste lasten. Voor velen is hier namelijk veel winst te behalen, aangezien de meeste mensen niet weten wat de mogelijkheden zijn. 

Op welke vaste lasten kun je dan besparen?

Vaak kun je dus op meer vaste lasten besparen dan je zelf denkt. Wat de mogelijkheden zijn binnen de verschillende categorieën, zullen we hieronder voor je opsommen: 

Het kan namelijk zijn dat je kunt besparen op de volgende zaken:

 • Besparen op jouw verzekering(en);
 • Besparen op jouw hypotheeklasten;
 • Energiezuiniger en verduurzaming.

Besparen op jouw verzekeringen:

Iedereen heeft natuurlijk verschillende verzekeringen lopen. Sommige verplicht, andere ter aanvulling. Je kunt je huidige verzekeraar onder de loep nemen en vergelijken met andere om te kijken of er nog rendement te behalen valt. 

Je premies kunnen namelijk wijzigen of andere persoonlijke situaties kunnen veranderen waardoor het kan voorkomen dat je teveel betaalt. Daarnaast is het belangrijk dat je gaat kijken naar welke verzekeringen je echt nodig hebt. Niet alle verzekeringen zijn noodzakelijk, maar kosten je wel onnodig veel geld. Wij nemen graag al jouw verzekeringen onder de loep. Dit kan je soms wel tientallen euro’s per maand schelen. Soms kan het zelfs zo zijn, dat je voor hetzelfde geld nóg beter verzekerd kan zijn. Wij kijken dan bijvoorbeeld naar de volgende verzekeringen:

 • Inboedelverzekering;
 • Overlijdensrisicoverzekering;
 • Autoverzekering;
 • Aansprakelijkheidsverzekering;
 • Doorlopende reisverzekering;
 • Aansprakelijkheidsverzekering;
 • Woonlastenverzekering

Hypotheek:

Voor veel mensen in hun hypotheek de grootste maandlast. Wellicht is het mogelijk om te besparen op je hypotheek door deze bijvoorbeeld over te sluiten, rentemiddelen die de rente verlaagt, of je renteopslag verlagen als je huis meer waard is geworden. 

Een bekende manier om te besparen op jouw vaste lasten, is het oversluiten van jouw hypotheek. Je kunt hierdoor namelijk geld besparen, doordat je bij een andere hypotheekverstrekker een gunstigere rente kunt krijgen. Oversluiten brengt wel kosten met zich mee. Het is belangrijk dat de besparing dusdanig hoog is dat het de moeite waard is en het deze kosten terugverdient. Hier kijken wij uiteraard graag met jou naar!

Een andere manier kan zijn om te kiezen voor een aflossingsvrije hypotheek. De naam verklapt het al een beetje: je lost niet af. Je betaalt dus enkel rente over het geleende bedrag, ook wel hypotheekschuld genoemd. Dit doe je elke maand gedurende de looptijd van de hypotheek. Ook dit kan interessant voor jou zijn. Laat een van onze experts jou vooral adviseren.

Energie en duurzaamheid

Mede door de stijgende energiekosten, is het energieverbruik één van de kostenposten waar men nu als eerst over nadenkt. Ook als we het hebben over energieverbruik, is het belangrijk dat je jouw huidige energieleverancier onder de loep neemt en kijkt of er besparingsmogelijkheden zijn. 

Naast dat je kunt besparen op je leverancier door een overstap te overwegen, zijn er ook tal van tips die je kunnen helpen bij het besparen van energie: 

 • Ze de verwarming lager;
 • Gebruik de zon voor het verwarmen van je huis;
 • Ga op zoek naar kieren en zorg dat je ze dicht maakt;
 • LED verlichting installeren;
 • Sensoren installeren.

Overstappen van energieleverancier geeft je natuurlijk een voordeel, maar het is ook belangrijk dat je op de lange termijn verduurzaamt. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Verduurzamen op de lange termijn kun je doen door bijvoorbeeld zonnepanelen te installeren, een warmtepomp aan te schaffen en goed naar je isolatie te kijken. 

Hulp en/of advies nodig? 

Besparen op vaste lasten en kun je wel wat hulp gebruiken? Onze adviseurs staan voor je klaar en bieden je graag een helpende hand. Bij GeldXpert staan we voor je klaar. Je kunt ons contacteren via de contactpagina op onze website.

GeldXpert

GeldXpert

GeldXpert is een samenwerkingsverband tussen advieswinkels op het gebied van geldzaken. Hypotheken en verzekeringen zijn de voornaamste zaken waarover advies gegeven wordt. In elke GeldXpert vestiging werken goed opgeleide financieel adviseurs met verstand van zaken.

Artikelen die je wellicht ook interessant vindt:

Kom langs bij jouw GeldXpert

Ben je op zoek naar hypotheekadvies, een lening, advies op gebied van verzekeringen of heb je een andere financiële vraag? Bij de adviseurs van GeldXpert ben je aan het juiste adres.

 

Voor meer informatie over jouw GeldXpert, klik je op de vestiging op de kaart hier rechts.

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Geld besparen?

Veel dingen worden momenteel een stuk duurder denk aan gas, elektriciteit, brandstof en boodschappen. Het is altijd goed om te kijken naar bespaarmogelijkheden. Wij delen graag onze 8 beste bespaartips met je. Schrijf je hiernaast in voor onze GeldXpert nieuwsbrief en wij delen ze direct gratis met je.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.