GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Kan ik besparen op mijn huidige hypotheek?

Inhoudsopgave:

Kan ik besparen op mijn huidige hypotheek? Een vraag die bij veel huiseigenaren tegenwoordig door het hoofd spookt. Er kan in de loop der jaren veel veranderd zijn, waardoor jouw hypotheeklasten lager uitkomen dan voorheen. Ook als je rentevaste periode binnenkort afloopt, is het verstandig om te kijken naar nieuwe aanbieders die eventueel goedkoper zijn. 

Lagere hypotheeklasten door middel van een nieuwe rentevaste periode

Wil jij besparen op je huidige hypotheeklasten? Dan is het eerste waar je naar kunt kijken je huidige rentevaste periode. Loopt deze binnenkort af? Dan kun je bij je huidige, of andere bank, een nieuwe rentevaste periode kiezen. Je kunt blind voor hetzelfde aanbod gaan, maar het is zeker geen overbodige luxe om andere aanbieders onder de loep te nemen.

Vergelijk hypotheekaanbieders

Hypotheekaanbieders zijn verplicht om je drie maanden vooraf te laten weten dat je rentevaste periode binnenkort afloopt. In deze periode kun je alvast andere hypotheekaanbieders met elkaar vergelijken. Vergelijk hun rentetarieven en voorwaarden goed. Zelfs een klein verschil in rente kan op de lange termijn een groot verschil maken. 

Overweeg duurzame investeringen in je woning

Wie een duurzame woning koopt, of duurzame investeringen doorvoert in zijn bestaande woning, wordt door de overheid beloond met een rentekorting duurzame woning. Heeft jouw woning een geregistreerd en geldig energielabel B of hoger? Dan krijg je korting op je hypotheekrente. Deze korting wordt bepaald op basis van de getroffen maatregelen en hoe duurzaam deze in de praktijk zijn. 

Zelf de hypotheekcheck doen? 

Ben je benieuwd naar wat je kunt besparen op je hypotheek? Doe dan onze gratis hypotheek bespaarcheck. Door de onderstaande tool in te vullen, weet je binnen enkele minuten wat je kunt besparen op je hypotheek. 

De tool geeft slechts een indicatie

Een tool is een goede manier om tot inzichten te komen, maar is natuurlijk geen maatwerk. Als je specifieker en duidelijker inzicht wilt krijgen in je bespaarmogelijkheden, dan is het raadzaam om een gesprek aan te vragen bij een erkend hypotheekspecialist die je alles kan vertellen over jouw specifieke situatie. 
Wil je uitgebreider advies? Dan gaan wij graag met jou om tafel! Wil je meer informatie, of heb je vragen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier op onze website.  

GeldXpert

GeldXpert

GeldXpert is een samenwerkingsverband tussen advieswinkels op het gebied van geldzaken. Hypotheken en verzekeringen zijn de voornaamste zaken waarover advies gegeven wordt. In elke GeldXpert vestiging werken goed opgeleide financieel adviseurs met verstand van zaken.

Artikelen die je wellicht ook interessant vindt:

Kom langs bij jouw GeldXpert

Ben je op zoek naar hypotheekadvies, een lening, advies op gebied van verzekeringen of heb je een andere financiële vraag? Bij de adviseurs van GeldXpert ben je aan het juiste adres.

 

Voor meer informatie over jouw GeldXpert, klik je op de vestiging op de kaart hier rechts.

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Geld besparen?

Veel dingen worden momenteel een stuk duurder denk aan gas, elektriciteit, brandstof en boodschappen. Het is altijd goed om te kijken naar bespaarmogelijkheden. Wij delen graag onze 8 beste bespaartips met je. Schrijf je hiernaast in voor onze GeldXpert nieuwsbrief en wij delen ze direct gratis met je.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.