GeldXpert bij jou in de buurt?
Search
Close this search box.

Arbeidsongeschiktheidsverzekering in combinatie met hypotheek

Inhoudsopgave:

Het leven is een achtbaan van onzekerheden. We plannen, we werken, we sparen, maar soms gooit het lot roet in het eten. Een ongeval, een ziekte, of een andere onvoorziene gebeurtenis kan ons arbeidsongeschikt maken. En wat als je dan ook nog een hypotheek hebt? Hoe bescherm je jezelf en je financiële toekomst? In dit artikel duiken we in de wereld van arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en hoe dit in combinatie met een hypotheek werkt.

Wat is een Arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is als een reddingsboei voor zelfstandig ondernemers en werknemers. Het biedt financiële bescherming als je door ziekte of een ongeval niet meer kunt werken. Je ontvangt dan een uitkering die je helpt om je vaste lasten te blijven betalen. Denk aan je huur of hypotheek, je boodschappen, en andere essentiële kosten.

De voordelen van een AOV in combinatie met een hypotheek:

1. Bescherming van je inkomen s

Een AOV zorgt ervoor dat je inkomen niet abrupt stopt als je arbeidsongeschikt raakt. Dit is cruciaal, vooral als je een hypotheek hebt. Je wilt niet in de problemen komen met je maandelijkse aflossingen. Met een AOV kun je gerust ademhalen, wetende dat je financiële basis veilig is.

2. Hypotheekbetalingen zonder zorgen

Stel je voor: je bent arbeidsongeschikt en je moet je hypotheek blijven betalen. Een AOV neemt die last van je schouders. Je kunt je concentreren op je herstel, terwijl je verzekering de hypotheekbetalingen op zich neemt. Dat is gemoedsrust waar je niet zonder wilt zitten.

3. Flexibiliteit en maatwerk

Niet alle AOV’s zijn hetzelfde. Sommige zijn specifiek ontworpen voor zelfstandig ondernemers, terwijl andere geschikt zijn voor werknemers in loondienst. Je kunt kiezen uit verschillende dekkingsgraden, wachttijden en premies. Zo kun je een AOV op maat samenstellen die perfect past bij jouw situatie.

Conclusie

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is geen overbodige luxe, vooral als je een hypotheek hebt. Het is een slimme investering in je financiële gemoedsrust. Dus, laat je niet verrassen door het onverwachte. Kies voor bescherming en combineer je hypotheek met een AOV. Zo bouw je aan een solide toekomst, zonder zorgen.

Picture of GeldXpert

GeldXpert

GeldXpert is een samenwerkingsverband tussen advieswinkels op het gebied van geldzaken. Hypotheken en verzekeringen zijn de voornaamste zaken waarover advies gegeven wordt. In elke GeldXpert vestiging werken goed opgeleide financieel adviseurs met verstand van zaken.

Artikelen die je wellicht ook interessant vindt:

Kom langs bij jouw GeldXpert

Ben je op zoek naar hypotheekadvies, een lening, advies op gebied van verzekeringen of heb je een andere financiële vraag? Bij de adviseurs van GeldXpert ben je aan het juiste adres.

 

Voor meer informatie over jouw GeldXpert, klik je op de vestiging op de kaart hier rechts.

GeldXpert Beverwijk

GeldXpert Sneek

GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland

GeldXpert Heerenveen

GeldXpert Hoogeveen

GeldXpert Oud-Beijerland

GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek

GeldXpert Heerhugowaard

GeldXpert Schagen

GeldXpert Houten

GeldXpert Nieuwegein

GeldXpert Vianen

GeldXpert Utrecht

GeldXpert Maarssen

GeldXpert Vleuten

Geld besparen?

Veel dingen worden momenteel een stuk duurder denk aan gas, elektriciteit, brandstof en boodschappen. Het is altijd goed om te kijken naar bespaarmogelijkheden. Wij delen graag onze 8 beste bespaartips met je. Schrijf je hiernaast in voor onze GeldXpert nieuwsbrief en wij delen ze direct gratis met je.

Altijd op de hoogte blijven?

Schrijf je in op onze mailinglijst en mis niets meer over de ontwikkelingen op de financiële markt.