Geld besparen? Gebruik onze 8 effectieve tips!

Geld besparen, jij kan het ook!
Er is al enkele jaren een trend gaande, waarin alles duurder lijkt te worden. De laatste tijd gaat het wel ontzettend hard. Logisch dat steeds meer mensen kijken naar manieren om geld te besparen. Vandaag val jij met je neus in de boter, want in dit artikel delen wij onze 8 beste bespaartips met je!
Maar allereerst: hoe komen wij aan deze tips?
Als je op internet gaat zoeken naar lijstjes met enkele bespaartips, dan zul je zien dat deze tips vaak gekopieerd worden. Vaak werken de tips wel, maar zijn ze niet onderbouwd en simpelweg overgenomen.
Hoe komen wij aan onze tips? In ieder geval niet door ze te kopiëren van andere websites, maar door jarenlange ervaring in de praktijk met verschillende klanten. Wij hebben al heel wat mensen mogen voorzien van advies over geld besparen en verduurzamen. Zeker het afgelopen jaar is dit een steeds belangrijker thema geworden.
1. Neem je verzekeringen goed onder de loep
Allereerst kun je gaan kijken naar je verzekeringen. Iedereen heeft natuurlijk verzekeringen lopen. Voor de één zijn dit alleen de verplichte, andere hebben ook nog verzekeringen ter aanvulling.
Het is belangrijk om eens in de zoveel tijd je lopende verzekeringen goed onder de loep te nemen. Zijn er nog mogelijkheden om te besparen? Heb je deze desbetreffende verzekering wel echt nodig?
2. Stap af van gas
De kans is groot dat je de prijsontwikkelingen rondom gas de laatste tijd wel hebt meegekregen. Gas wordt steeds duurder. Het kan interessant zijn om te kijken naar mogelijkheden om volledig van het gas af te stappen. Dit kan bijvoorbeeld met een warmtepomp.
Als je een investeert in een warmtepomp dan verwarm je jouw woning niet meer door middel van gas, maar door middel van elektriciteit. Dit kan je zo’n 300 tot 500 euro per jaar besparen. Daarnaast stijgt de waarde van je woning. Wist je dat je ook een extra hypotheek kunt afsluiten om je huis te verduurzamen. Wist je dat je tot 9000 euro meer kunt lenen als je energiebesparende maatregelen treft zoals het installeren van zonnepanelen of een warmtepomp. Hier leggen we meer uit over de duurzame hypotheek.
3. Overweeg zonnepanelen
Een tip die je ook vaak hoort, maar die zeker niet onbelangrijk is, is zonnepanelen installeren. Nu naast de gasprijzen ook de energieprijzen stijgen, worden zonnepanelen steeds populairder. Net als de warmtepomp zijn ook zonnepanelen een forse investering. Echter, verdien je deze investering snel terug in de vorm van veel bespaarde euro’s.
4. Kijk naar een aflossingsvrije hypotheek
Besparen op je maandelijkse lasten door je hypotheek onder de loep te nemen? Dat kan! De aflossingsvrije hypotheek wordt steeds populairder, aangezien het veel makkelijker is om met deze hypotheek te besparen op je maandelijkse vaste lasten. Tegenwoordig is het niet meer mogelijk om je volledig hypotheek aflossingsvrij te financieren. Vaak kun je de helft van de waarde aflossingsvrij lenen.
5. Laat de auto een keer staan
Laat de auto een keer staan en pak de fiets! De kleine ritjes die je maakt met je auto naar bijvoorbeeld de supermarkt of andere plekken die op fiets- en loopafstand zijn, kosten vaak het meeste geld in de vorm van brandstof. Want net als gas en energie, wordt ook brandstof steeds duurder, al lijkt het anno oktober 2022 weer wat af te vlakken.
6. Subsidies RVO
Wil je jouw huis of vakantiehuis energiezuiniger maken? De RVO helpt je graag met subsidies en advies. Als je bijvoorbeeld de fundering van je huis wilt aanpakken of elektrisch wilt gaan rijden, dan kun je bij de RVO een subsidieaanvraag indienen.
7. Stel spaardoelen en maak sparen leuk
Stel spaardoelen en maak sparen leuk. Sparen is natuurlijk ontzettend belangrijk. Zeker in een tijd waarin alles steeds duurder wordt. Een goede buffer opbouwen is dan zeker aan te raden. Waarom lukt het bij veel mensen dan niet om goed te sparen? Meestal komt dit doordat je geen duidelijk spaardoel hebt. Het is goed om je er bewust van te zijn dat er altijd iets kapot kan gaan zoals je auto of wasmachine. Heb je dan voldoende spaargeld om deze schade op te vangen?
Maak het sparen daarnaast ook leuk. Maak verschillende potjes aan, werk naar een bepaald doel toe, of koop een fysiek spaarpotje waar je elke maand contant geld in stopt.
8. Abonnementen
Steeds meer diensten maken gebruik van een abonnementsvorm. Hierdoor kan het voorkomen dat je van sommige diensten niet eens maar weet dat je een abonnement hebt lopen. Het is goed om deze abonnementen ook eens goed onder de loep te nemen. Welke gebruik je nog en welke niet? Maak hier een lijst van en zeg de abonnementen op die je niet meer gebruikt.
Hulp nodig? Laat het ons weten!
Heb je hulp nodig bij het ondernemen van de juiste stappen? Laat het ons weten! Wij helpen en adviseren je graag. Maak een afspraak bij jou in de buurt met een van onze GeldXpert adviseurs.
Kom langs bij úw GeldXpert
Bent u op zoek naar hypotheekadvies, een lening, advies op gebied van verzekeringen of heeft u een andere financiële vraag? Bij de adviseurs van GeldXpert bent u aan het juiste adres.
Voor meer informatie over uw GeldXpert klikt u op de vestiging op de kaart hier rechts.
GeldXpert Beverwijk
GeldXpert Sneek
GeldXpert Burgum / Noordoost-Friesland
GeldXpert Heerenveen
GeldXpert Hoogeveen
GeldXpert Oud-Beijerland
GeldXpert Alkmaar / Zaanstreek
GeldXpert Heerhugowaard
GeldXpert Schagen
GeldXpert Houten
GeldXpert Nieuwegein
GeldXpert Vianen
GeldXpert Utrecht
GeldXpert Maarssen
GeldXpert Vleuten